Braining – träna både kroppen och knoppen

0
83

RSMH, 2023

Fysisk träning tillsammans med andra patienter och personal för att få ett bättre psykiskt mående. Det är en metod som används inom öppenvården hos Psykiatri Sydväst i Stockholm. En som deltar är Nicki McGlynn.

För ungefär ett år sedan fick Nicki McGlynn erbjudande om att vara med och motionera i grupp inom ramen för psykiatrin. Det var en i personalen hos psykiatrin som gick igenom allt som kunde passa Nicki i hennes återhämtning. Det var insatser som att ta hjälp av psykolog, arbetsterapeut, rehabkoordinator, och så Braining.

– Jag hade varit sjuk i många år och då var jag isolerad och hade inte träffat folk, jag hade svårt att lämna hemmet. Att gå till en grupp med personal som jag kände, och andra folk som mått som jag, det var som en trygghet för mig.

Läs hela artikeln >>