När livet hänger på en skör tråd behövs psykiatrisk intensivvård

1
232

Göteborgs-Posten, 2022-10-24

När Ulf Kristerssons berörde psykisk ohälsa i regeringsförklaringen så tonade han ner politikens ansvar och menade att politiken ”inte kan göra allt”. Det är svårsmält och avspeglar en avsaknad av plan, handlingskraft och förståelse om vad som krävs för att på riktigt erbjuda bra psykiatrisk vård. Det som behövs är psykiatrisk intensivvård, skriver Maria Ingström och Leena Källqvist.

Den psykiatriska vården i Sverige behöver förändras. Det är vår iakttagelse utifrån egna erfarenheter och patienters berättelser som vi hör när vi möter människor i sjukvården. Frustrationen är stor och det är många som är ledsna och förtvivlade. Patienter ropar på hjälp och möts av långa väntetider, ibland ett avvisande sätt och en organisation som faktiskt inte levererar patientsäker vård med kvalitet. Vi tror att en omorganisation genom att skapa en psykiatrisk intensivvård och integrativ psykiatrisk omvårdnad är en väg fram.

Läs hela artikeln >>

1 COMMENT

  1. Inte för att jag gillar eller gillat forna allianspartierna eller moderaterna, men kan ändå tycka att det Ulf Kristersson sagt inte var speciellt märkvärdigt. När jag läser artikeln från GP och vad dom två psykiatrianställda säger, så blir jag än mer övertygad om att det psykiatrin gör ändå inte är något gott eller bra. Fler former av terapier eller ens tron på terapi eller medicin, som hjälp eller ens ett stödben, är bara som ett onödigt moln, och dom som jobbar där är lika korrupta som dom flesta andra.

    Ingen del i psykiatrin kommer förändras nämnvärt. Oavsett styre.