Jagats i 20 år: Här skriver han ut tabletter till SVT:s reporter

1
61

SVT, 2022-10-24

Stockholmsläkaren har rödflaggats av Ivo i över 20 år. Trots återkommande larm om farliga läkemedelsrecept får han behålla sin legitimation.

SVT:s reporter får läkaren att skriva ut starka sömnmedel – i utbyte mot 2 500 kronor.

“Har ni sex?”

Privatläkaren som är i 70-årsåldern antecknar sporadiskt i sin dator. Efter 45 minuter är besöket klart. Under tiden har SVT:s reporter fått frågor om sitt sexliv och sina politiska ståndpunkter. Någon fysisk eller närmare medicinsk undersökning blir det däremot inte.

Läs mer och se reportaget >>

1 COMMENT

  1. Läkare är lite som heliga kor i Indien. Dom får inte störas eller fråntas sin helighet. KRävs enormt mycket för att en läkare ska bli av med legitimation. Och medvetna om det, kan dom t.ex. göra opassande uttalanden(så som nämns i artikeln) och fortsätta göra hur många grova fel som helst.
    Enda lösningen är att göra det lättare att återkalla legitimation och att göra om hela antagningen till läkarprogrammet.