Min pappa är dement – hur gick det till?

0
338

Det var länge sedan jag skrev något nu, men jag känner att det är dags igen. Min pappa har flyttat in på ett äldreboende. Först låg han på sjukhus en tid, och därefter konstaterade de att han behövde en annan typ av vård, tillsyn dygnet runt, men inte sjukhusvård.

Medicinlistan hade utökats

Av en slump frågade jag socialkuratorn på sjukhuset vilka mediciner han stod på. Detta var alltså medan han ännu låg på sjukhuset. Jag blev alldeles förbluffad när hon räknade upp allt de hade satt in. På medicinlistan återfanns bland annat preparat som var kontraindikativa för de värden han hade. Jag frågade pappa om läkaren hade informerat honom om vilka behandlingsalternativ som fanns, och vad biverkningarna av medicinerna var, såsom Patientlagen föreskriver att läkare ska göra. Det sa han att de inte hade. Nu går ju inte det riktigt att lita på vad en person med minnesproblematik säger, men de hade heller inte informerat mig eller någon annan av oss anhöriga. Om du har en äldre/sjuk anhörig – be att få medicinlistan! Gå igenom den och fråga varför medicinen ska tas och be dem beskriva biverkningarna.

Sök på biverkningar på nätet

Före jag skulle hämta ut de nya medicinerna beslöt jag mig för att söka på dem på nätet. När jag väl kom till apoteket hade jag redan bestämt mig för att jag inte skulle ta ut allt. De här medicinerna har alla mycket allvarliga biverkningar, och efter allt som jag lärt mig av Darko Velcek har jag ingen som helst tilltro till varken den medicinska industrin eller till läkare. Och ja, jag vet att de allra flesta av oss fortfarande tror att vi blir hjälpta av sjukvården, men tyvärr är det inte alls så det förhåller sig i verkligheten.

Varför blev han sjuk i demens?

Varför har då min pappa blivit sjuk i en minnessjukdom? Jo, under större delen av sitt liv har han ätit kolhydrater. När man gör det, stiger blodsockret och bukspottskörteln tvingas producera insulin för att kunna transportera in glukos i cellerna. Våra kroppar är skapta för att klara insulinproduktion någon gång i månaden, när vi vid stresspåslag för att vi sett en björn tvingas springa för att klara livhanken. Våra kroppar är inte skapta för insulinpåslag flera gånger om dagen. Hade vi varit skapta för att använda socker/glukos/stärkelse som energikälla, då skulle vi också ha haft depåer för att lagra det. Det har vi inte. Vi har fettdepåer. Alltså är det primärt fett vi ska använda som energikälla – men vi behöver inte särskilt mycket.

Konsekvensen av att äta fel kost i decennier

Så, vad blir då konsekvensen av att äta föda som arten inte är skapt för att äta? På kort sikt klarar vi det helt okej. På lång sikt, säg 30-40 år, börjar hälsoproblemen dyka upp. De smyger sig på. I pappas fall började det med typ II diabetes i 50-årsåldern. Då hade mitokondrierna inne i cellerna till stor del stängts av, cellmembranen hade blivit hårda, så det blev svårare för insulinet att transportera in glukosen i cellerna. Cellmembranen byggs av kolesterol, så statiner, blodfettssänkande medicin sattes in. Blodtrycket ökade, så blodtrycksmedicin sattes in och för säkerhets skull också ”blodförtunnande” aspirin.

Vad är lösningen?

Låt oss fundera över den här coctailen: blodtrycksmedicin, metformin, statiner, blodförtunnande. Varför höjde kroppen trycket? Visste inte hans kropp vad den behövde? Behövde ett vinstdrivande företag hjälpa till för att hans kropp skulle hitta balans? Jo, så var det. Människan är inte skapt att klara sig själv. Människan behöver vinstdrivande företag för sin överlevnad (ringer det någon klocka?). Hur fungerar då blodtryckssänkande medicin? Jo, genom att minska på mängden vätska, trycket sjunker alltså för att medicinen driver ut vätska ur kroppen, precis som en kran där du drar av på trycket – mindre vatten rinner igenom, trycket sjunker. Men behöver inte kroppen vätskan? Nej, säger de vinstdrivande företagen, och deras licensierade försäljare (de med läkarlegitimation…). Kroppen har höjt trycket därför att den är uttorkad och därför att den fått fel kost, en kost den inte är skapt för att äta. Blodet blir mörkt rött, och trögflytande, mer som sirap än som vatten – därför höjer kroppen trycket! Kärlen har inte samma elasticitet och musklerna i kärlväggarna är försvagade som en konsekvens av uttorkningen. Lösningen är precis tvärtom mot det läkarna föreslår. Vi ska nämligen dricka mer, och inte vatten utan vatten med laddning, det vill säga vatten med mineraler (havssalt, oraffinerat, grovt, utan tillsatser). Vi ska också sluta äta kolhydrater. Det här med saltvattnet är förstås för kontroversiellt för att någon ska våga sig på det, men faktum är att fler och fler – också läkare – börjar förespråka en Carnivore-diet för att bota (inte lindra, inte ”hantera” – utan BOTA) demens. Läkaren Sarah Hallberg beskriver i detta TED-talk hur typ 2-diabetes kan reverseras med rätt kost – som alltså går emot de nationella riktlinjerna för behandling av sjukdomen.

Hjärnan behöver fett

Hjärnan är kroppens fettrikaste organ och består till 60 % av fett och ca 25 % kolesterol. Vad tror du händer när hjärnans byggsten kolesterol, förstörs av en medicin under några decennier? Kan hela den här cocktailen tillsammans med den felaktiga kosten och uttorkningen utgöra en fantastiskt bra grund för demens? Du får fundera själv.

Varför blir inte alla sjuka på samma sätt?

Om det nu är så att vi äter fel, varför blir inte alla sjuka på exakt samma sätt samtidigt? Så här tror jag: vi har inte samma upplevelser i livet. Vi har inte tänkt samma tankar, upplevt samma känslor/trauman. En och samma händelse kan inverka olika på individer, precis som intag av fel kost kan inverka olika på individer. Om jag äter en massa kolhydrater, lever ett väldigt stressigt liv med få eller inga inslag av meditation, rörelse, yoga, känslomedvetenhet – då har jag en bra grund för sjukdom.

Darko Velcek och Self Healers Protocol

Jag har nu följt Darko Velceks Self Healers Protocol (SHP) i över ett år, och för varje månad som går blir jag mer och mer övertygad om att det är så här vi ska äta, om vi inte vill bli sjuka. Det gäller alltså all form av sjukdom: psykisk, fysisk, reumatism, muskelvärk, hjärt-kärlproblem, och så vidare – allt! Vi är i mycket högre utsträckning elektromagnetiska varelser än vi är biokemiska! Allt är frekvenser! Du behöver inte ens betala mycket pengar! Det räcker med havssalt! Och lite kött/fisk/ägg – inte mycket. Vartefter du hydrerar dig kommer du att märka att du har energi också utan att äta en massa. Men se till att använda ett bra salt, inte bordssalt och inget annat salt med ”klumpförebyggande medel” (E535, ett mycket vanligt klumpförebyggande medel, är natriumferrocyanid). Bordssalt innehåller två mineraler (natrium och klor). Havssalt innehåller samma mängd mineraler som ditt blods plasma, det vill säga som den laddade vätska ditt blod innehåller, cirka 70-80 olika mineraler. När du förser kroppen med havssalt utblandat i vatten kan kroppen göra sig av med de mineraler den inte behöver. Kroppen är en smart, självreglerande skapelse – men den måste ges rätt förutsättningar. Läs på Darkos blogg, maila honom om du har hälsoproblem och vill börja, så att du får vägledning om du behöver – och se hans videos på Youtube/Rumble. Eller gör som du alltid har gjort. Lycka till – hur du än väljer!

Love and light.

Miss Connection