The ugly reasons we’re not getting happier – en svensk kortdokumentär om orsaker till det ökande psykiska lidandet

0
72

Över hela världen blir vi rikare och rikare. Men varför mår vi inte bättre? I den här korta dokumentären pratar svenska dokumentärfilmaren Andres Acevedo med den prisbelönta författaren och professorn i sociologi, Roland Paulsen, om det märkliga faktum att psykiska problem verkar öka i takt med att rikedomen ökar. Samtalet spänner från den konventionella berättelsen om tillväxt som du ofta hör från personer som Bill Gates och Warren Buffet till WHO:s World Mental Health Survey och 7 potentiella förklaringar till varför psykisk ohälsa verkar öka. Diskussionen baseras på Roland Paulsens bok, Tänk om: En studie i oro.

Se dokumentären >>

Fakta

  • Regissör: Andres Acevedo.
  • Utgivningsår: 2023.
  • Längd: 20 minuter.