Nicholas gav sig själv 304 dagar att fortsätta leva – hästterapin blev hans räddning

0
210

Hemmets Journal, 2022-02-12

Nicholas orkade inte längre leva med minnena från kriget i Afghanistan. Men först skulle han se till så att hans älskade hund Bulljo blev väl omhändertagen. En stund senare hade han lovat sin mamma att ge livet en liten chans till.

Det är 2014 och Nicholas Heimdal Dreyer har inte sovit på fem eller sex dygn. Den 24-årige krigsveteranen vet att om han somnar kommer han vakna hopkrupen och svettig av ångest. Minnena av det han sett och upplevt som soldat i Afghanistan flimrar som en skräckfilm för hans inre öga.

Den här vårdagen har han precis kommit hem från en stresshanteringskurs, men han tycker inte att det hjälper. Han orkar inte längre. Trots att det fortfarande ligger snö på marken i Hedmark, där han bor, vandrar han ut i skogen endast iklädd T-shirt och träningsbyxor. Den 192 centimeter långe och vältränade mannen har redan sett ut en plats – en enorm tall.

Läs hela artikeln här.