Samtal med Robert Whitaker inför onlinevisningen av Medicating Normal

0
262

Tisdagen den 9 mars kommer vi, tillsammans med Föreningen Alternativ till Psykofarmaka (FAP), att arrangera en unik svensk onlinevisning av prisbelönta dokumentärfilmen Medicating Normal. Inför visningen kommer vi att publicera intervjuer med några av de medverkande i filmen.

Tredje intervjun inför filmvisningen den 9 mars är med vetenskapsjournalisten och författaren Robert Whitaker om det seglivade antagandet att psykisk ohälsa beror på kemisk obalans i hjärnan, hur forskning och marketing ligger varandra nära när det kommer till psykofarmaka, och hur hans egen resa sett ut. Du kan se hela samtalet mellan Frida Åberg och Robert Whitaker här.

Andra intervjun i intervjuserien, med Dr. Mary Vieten finner du här.

Första intervjun med regissören och filmskaparen, Lynn Cunningham, finner du här.

Vill du prenumerera på våra kommande publiceringar på vår YouTube-kanal kan du göra här.

Vill du delta i onlinevisningen av Medicating Normal kan du anmäla dig här.

Lasse Mattila
Chefredaktör
Mad in Sweden