Vi är inte vår sjukdom av Stefan Bergström

1
95

Att hitta oss själva i diagnosen vi
fått, känns ofta som en tung kofta
att bära, vill ingen besvära.

Fick en bild av min vän då insåg
Jag, det gjorde mig glad. vi är inte
vår sjukdom, vi är våra drömmar.

Det är processen för att acceptera
sen hela, med tålamod, finess och
spara den bilden i våra minnen.

Stefan Bergström

Previous articleFlödder – en inkörsport till missbruk
Next articleBakom varje ärr finns en historia
Jag heter Stefan Bergström är 51 år, har levt med panikångest, PTSD och kvävningsfobi sen jag var liten. Har självmedicinerat min psykiska ohälsa med katastrofala resultat. Jag har varit fri från detta i över tre år nu. livet går upp och ner men jag lärt mig att hantera det. Min dröm är att få hjälpa andra med psykisk ohälsa, ingen ska behöva lida i ensamhet.

1 COMMENT

  1. Nja, det här var inte min favoritdikt av dig, Stefan. Men, men, det kan jag ju inte begära och en dikt är ju en dikt, något högst personligt, tänker jag. Men samtidigt ibland också försök att nå utanför det personliga och mot det mer allmänna?

    Den här dikten fick mig att tänka på att diagnos inte är det samma som sjukdom. Kanske borde det kallas “diagnosersättning” istället för sjukersättning? Psykiatrikerpodden( som någon annan tidigare, här på madinsweden, nämnde i ett blogg-inlägg) var inne på i ett avsnitt.