Cause of Death: Unknown

2
182

En personlig utredning som avslöjar de dödliga hemligheterna av “Big Pharma” och multimiljardindustrin bakom psykiatriska diagnoser och mediciner.

Efter att hennes syster plötsligt och oväntat dog medan hon behandlades med receptbelagda antipsykotiska mediciner, började regissören Anniken Hoel en global utredning. En utredning om läkemedelsindustrins brott, den närmast ohämmade ökningen av psykiatriska diagnoser och mediciner, samt om korruptionen inom myndigheter som återkommande misslyckas med att skydda oss.

Filmen, inspelad över tio års tid, är en personlig och utredande skildring av Annikens sökan efter svar kring inte bara sin systers död, utan också de tiotusentals andras som mött samma öde runt om i världen. Kring dödsfall och skador som fram till nu ignorerats.

Med början i en liten by i Norge, och med resa genom Skandinavien, EU och USA, avslöjar filmen det som sker bakom kulisserna i en mäktig industri. Industri som kontinuerligt sätter ekonomiska vinsten framför människoliv, och som har haft ett stort inflytande över vem som betraktas som är “normal” och vem som betraktas “sjuk”.

  • Produktion: ManifestoFilm.
  • Utgivningsår: 2018.
  • Regissör: Anniken Hoel.

Se filmen på YouTube här (norska/norsk text).

Läs mer på filmens hemsida här.

Previous articleLykkepillen Filmen
Next articleMedicating Normal
Mad in Sweden fungerar som ett forum för dem som är intresserade av och vill reformera samhällets syn på och insatser vid psykisk ohälsa. Vi strävar efter en kritisk granskning av gällande hälsoparadigm och en rik mångfald av röster och erfarenheter i ämnet.

2 COMMENTS

  1. Låter väldigt intressant och som något som inte gjorts förr. Lite hjärtevärmande också att det finns anhöriga som inte släpper taget och liksom ger sig på haveriutredningar när så mycket idag, i mitt tycke, handlar om att lämna över auktoritet till ffa läkare och system eller snabbt glömma för att konsumera och yolo:a vidare. Hoppas svt eller någon annan stor spelare, köper in filmen så den blir tillgänglig för ett större flertal.