Brittiska National Institute for Health and Care Excellence (NICE) reviderar sina riktlinjer och erkänner svåra nedtrappningssymtom av antidepressiva läkemedel

1
143

Föreningen Alternativ till Psykofarmaka, 2019-10-19

Brittiska National Institute for Health and Care Excellence (NICE) har ändrat sina riktlinjer för depression med att erkänna svårighetsgraden och längden på antidepressiva läkemedlens nedtrappningssymtom.

I NICE:s vägledning för behandling av depression hos vuxna anges nu att nedtrappningssymtom kan vara allvarliga och utdragna hos vissa patienter. NICE: s tidigare riktlinjer, publicerade 2009 och uppdaterade förra året, förklarades att nedtrappningssymtomen är ”vanligtvis milda och självbegränsande under ungefär en vecka.” Men i ett ändringsförslag erkänner nu NICE att ”det finns väsentlig variation i människors erfarenhet, med symtom som varar mycket längre (ibland månader eller mer) och är svårare för vissa patienter.”

Läs hela artikeln här.

1 COMMENT

  1. Ja, det var ju bra, men jag tycker även medvetenhet om att psykofarmakabehandling kan ge permanenta biverkningar/symptom också behöver förbättras och utgöra underlag för riktlnjer och liknande. Hyser dock inga förhoppningar om att det kommer ske några förändringar till det bättre i Sverige på området, men förhoppningsvis blir domen, från barn och unga som äter psykofarmaka idag, hård mot psykiatriker och policy makers, i framtiden.