Debatt: Pillerknapring för miljardbelopp – men varför blir ingen frisk?

0
54

Newsvoice, 2013-07-24

Varför får man biverkningar av mediciner? Kan t.o.m. mediciner gör oss sjukare? Denna artikel kommer ta upp några av alla de sidoeffekter mediciner ger i kroppen, som läkarna medvetet undanhåller, och även många gånger ljuger om för patienterna. Kanske är det inte nödvändigt alla gånger att knapra alla dessa piller som förespråkas – “för att vi inte ska bli sjuka”? Varför får inte patienterna objektiv information om mediciner och behandlingar? Varför får de inte information om alternativa naturliga icke skadliga möjligheter?

Jag har ända sedan jag kom in i alternativmedicinens bana, blivit alltmer förundrad över hur man kan kalla alla dessa syntetiska piller som läkemedelsindustriernas fabriker spottar ur sig varje dag för läkemedel. Om nu människorna som äter dem blev friska skulle jag inget säga, men när det istället blir tvärtom så måste man ju börja ifrågasätta om det verkligen är rätt väg att gå…

Vi har kommit till det stadium här i Sverige, där det nu snart inte längre finns någon enda, lite äldre människa som inte äter mediciner – i klartext – det finns snart inte en enda genuint frisk lite äldre människa. Medicinlistorna är ofta långa, det är först mediciner mot olika symtom, sedan mediciner mot biverkningarna och så är ekorrhjulet i full snurr…

Tyvärr så går detta längre och längre ner i åldrarna och läkemedelsindustrins nya stora marknad är nu barnen – de kan ju inbringa mer pengar under sin längre levnadstid.

Samtidigt har vi en läkemedelsindustri som blomstrar mer än någonsin – vilket märkligt sammanträffande…

Läkemedel ska ju vara så viktiga för att man inte ska bli sjuk – varför blir folk då inte friska av dem?
Varför måste man ofta fortsätta att äta läkemedel livet ut?
Är det inte meningen att man ska bli frisk av alla dessa piller?
Det är några frågor som alla som äter mediciner borde ställa till läkaren!

Varför ska man äta syntetiska piller (läkemedel), som man får biverkningar av, när det istället finns naturliga alternativ som man kan bli genuint frisk av?
Varför upplyser inte läkaren patienten om det, om han nu är så mån om patientens hälsa (som man nu i alla fall borde anta att han är..)?

Varför skriver de ut piller som medvetet gör människor sjuka?

Ja sanningen är ju naturligtvis pengar, läkemedelsindustrin omsätter astronomiska summor varje år och med alla dessa pengar följer även en enorm makt och prestige som skyddas med både näbbar och klor. Den enda egentliga anledningen till att det görs syntetiska kopior av mineral, växt- och djurriket är ju för går inte att ta patent på naturen, vilket nog de flesta som är lite insatta känner till, men ändå så tycker jag att man borde fråga sig, både hur det kan vara tillåtet att kalla syntetiska kemikalier för läkemedel, samt att få sälja “läkemedel” överhuvudtaget (där oftast biverkningarna överstiger nyttan…)!

Visst finns det även syntetiska läkemedel som i vissa akuta situationer räddar liv, dem säger jag inte så mycket om (även om det kanske finns lika bra naturliga alternativ…), det är den enorma överanvändningen av alla övriga “läkemedel” som dagligen sker överallt inom hälso- och sjukvården här i Sverige som jag vänder mig emot.

Läs hela artikeln här.

Previous articleÖvertron på piller
Next articleDiagnossystemet saknar giltighet
Mad in Sweden fungerar som ett forum för dem som är intresserade av och vill reformera samhällets syn på och insatser vid psykisk ohälsa. Vi strävar efter en kritisk granskning av gällande hälsoparadigm och en rik mångfald av röster och erfarenheter i ämnet.