Det behövs ingen mer forskning! – Så kan vi utrota psykisk ohälsa

0
434

Dagens Arena, 2024-03-06

Psykiska problem är inga sjukdomar, men vi lever i en kultur som gynnar ett individualiserande sjukdomstänk.

”Alla pratar om förebyggande arbete – men vad betyder det egentligen?” frågar sig DN i en ledare med hänvisning till ett uttalande av Ulf Kristersson om att han vill fylla det förebyggande arbetet med innehåll.

Artikeln och uttalandet kommer lägligt i samband med publiceringen av en genomgång av forskningen om förebyggande arbete när det gäller psykisk (o)hälsa.

Det sjuka Sverige

Just nu sprids uppgifter om en explosion av psykisk ohälsa i Sverige. Psykisk ohälsa är den vanligaste orsaken till sjukskrivningar. Antalet personer med en adhd-diagnos ökar från år till år och är nu uppe i 190 000.

Läs hela artikeln >>