GALET #1 Åsa Nilsonne: En psykiaters bekännelser

0
296

Tillsammans med Åsa Nilsonne reder vi ut begreppen psykolog, psykiater, psykoanalytiker och psykoterapeut. Vi pratar om det livslånga lärandet och vikten av självreflektion och behovet av konstant självrannsakan inom hennes profession.

När Åsa jobbade som psykiatriker slutade hon att skriva ut psykofarmaka, vilket är ovanligt. Vi pratar om varför och om människans inre kemi, om hur individuell den faktiskt är. Åsa berättar om pliktetik och konsekvensetik och att goda avsikter inte längre håller hela vägen. Vi pratar barndomstrauman, experiment på råttor, negativa tankar och att människan måste bli sin egen sobril. Vi pratar också om hennes två senaste böcker, “Processen” och “Mindfulness i hjärnan”.

Åsa Nilsonne tog läkarexamen 1975, blev legitemerad läkare 1978, och doktorerar i medicinsk vetenskap 1987. Hon har erhållit specialistkompetens i allmän psykiatri 1990 och är legitimerad psykoterapeut med kognitiv inriktning sedan 1992. Förutom hennes kliniska arbete inom psykiatrin har Åsa utbildat på Karolinska Institutet i Stockholm.

Läs mer om och lyssna på samtliga avsnitten i säsong 1 >>

Producent: Sofia Arvegård Wallin
Ansvarig utgivare: Lasse Mattila

Tack till Jonas Meadow för musiken och tack till Tobias Wallin som har hjälpt oss med logotypen.