Sverige – landet där det ges flest elchocker i världen

0
137

Equal Stockholm, 2023-03-24

Sverige utför mest elchocker per capita – i världen. Evidensen är svag. Biverkningar spelas ner av professionen. Är man kritisk mot utvecklingen utmålas man som kunskapsfientlig, antipsykiatrisk, scientolog eller SD:are!

Linda Boströms Knausgårds ”Oktoberbarn” publicerades 2019. Den beskriver hur författaren som tvångsintagen på en psykiatrisk mottagning blir utsatt för elchocker mot sin vilja. Jag läser en recension där recensenten anser att det är för smärtsamt att läsa vidare och Martina Montelius skriver att ”tanken att med våld fråntas sina minnen, det vill säga sig själv, är fullständigt outhärdlig. Lägg sedan till auktoriteter som hävdar att det de gör gör de för hennes eget bästa och du är i helvetet, “men konkluderar moloket att” den här boken kommer inte att förändra psykvårdens villkor. Jag vet inte om något eller någon kan det.”

Läs hela artikeln >>