Region Skåne öppnar mottagning för att avdiagnostisera ADHD

0
410

Dagens Nyheter, 2022-12-13

Antalet patienter som vill bli av med en diagnos ökar. Snart öppnar Region Skåne en mottagning som ska om- och avdiagnostisera adhd och autism.

– I Skåne får vi minst en sådan fråga i veckan men vi tror att det finns fler, säger Sophia Eberhard, chefsöverläkare i barn- och ungdomspsykiatrin.

Allt fler med adhd eller autism vänder sig till vården i Skåne för att bli av med en diagnos. Oftast är det personer i övre tonåren eller unga vuxna som inte längre känner igen sig i diagnosen eller upplever att den är ett hinder i livet, karriären, mönstringen eller för att ta körkort.

– Den vanligaste förfrågningen verkar komma från en ung vuxen som har landat i sin tillvaro, tycker att saker funkar och vill vidare och upplever att det är besvärande att ha en diagnos, säger Sophia Eberhard.

Läs hela artikeln >>