Mad Studies, Kulturarv & Konst – En Antologi

0
82

Den här boken presenterar “Mad Studies” och kritiska kulturarvsstudier. Dessa två discipliner är lite bråkiga. De ifrågasätter etablerad kunskap om både psykiskt lidande och kulturarv. Gräsrotsperspektiv och kreativa uttryck är viktiga; dels för att förstå psykiskt lidande och galenskap bortom diagnoser och medicinska perspektiv och dels för att lyfta det kulturarv som tillhör människor som ansetts galna. Välkommen till en värld av “Mad Heritage” och kreativa uttryck, skapad av “patienter”, forskare, kliniskt verksamma, konstnärer och museipersonal som ger sina perspektiv på psykiskt lidande, galenskap och kulturarv.

Med material av Carl Abrahamsson, Tom Benson, Freddie Wadling, Annica Engström, Elisabeth Punzi, Geoffrey Reaume, Gunnel Bergstrand, Nika Söderlund, Maria Helena, Gabriella Klintred, Stefan Johansson, Elena Demke, Nils Pilerot, Patrick Rydman, Samuel Gynnemo, Niclas Dahllöf, Helen Johansson, Savannah Rosén, Cecilia Rodéhn, Christer Andersson, Lisa Sputnes Mouwitz, Maria Lennestig, Ann-Charlott Timander, Per-Olof Bergman, Marjoje Bergström, Mostafa Hosseini, Paul Hansen, Peter Johansson, Marta Wandt, Stina Axelsson, Jakob Wenzer och Maria Carlström.

Trapart Books 2022, 180 sidor, 230 x 210 mm, hårdbunden med skyddsomslag. Redigerad av Annica Engström & Elisabeth Punzi.

Läs mer >>