Att hitta nya sanningar

0
344

Efter att jag hade skrivit mitt senaste inlägg om min hälsoresa, kom det en kommentar om att det inte är alla som har råd att göra allt som jag har gjort. Förstås har vi olika ekonomiska förutsättningar och det är så otroligt tungt att vara sjuk och kämpa med också den ekonomiska biten. Jag är glad att kommentaren kom, för jag vill belysa att mycket av det jag har hittat är gratis. Inte allt, men mycket.

Inspiration från Mad in Sweden

En annan sak som hände var att texten som Sofia Arvegård Wallin hade skrivit på Mad in Sweden, dök upp bland förhandsvisningarna på sidan. Jag läste texten, med titeln ”Bipolär 1 – jag är ett alternativ” och tänkte att oj, det här är ett ypperligt exempel på hur lätt de här diagnoserna sätts och hur lite de hjälper individen som får dem. Nu vet jag inte alla detaljer i det här fallet, och det är inte det viktiga för mig. Det viktiga för mig är allt det texten ledde mig in på, nämligen hennes sida och det arbete hon gör.

Tankars kraft på hela människan

Jag blev så nyfiken på hur denna öppna, ärliga och kärleksfulla människa hade hittat vidare, att jag gick in på hennes hemsida ”Wake up and reset”. Jag slukade allt hon hade skrivit och googlade upp föreläsarna/transformationscoacherna/vad de nu ska tituleras som hon tipsade om. Många av dem var knutna till Mindvalley och jag började kolla på videos om energier. Jag har alltså kategoriskt avfärdat allt sådant här tidigare, men nu… Det är som en helt ny värld som öppnar sig! En av dem som ofta dyker upp är Dr Joe Dispenza, som på basen av forskning sett att människor t.o.m kan förändra sitt DNA med sina tankar. Det räcker dock inte med att bara tänka, man behöver öppna sitt hjärta också. Det finns massor med videos med honom på Youtube och han har också skrivit flera böcker. Har du inte råd att köpa böcker rekommenderar jag dig att låna på biblioteket och finns de inte – lämna inköpsförslag!

Mindvalleys grundare Vishen Lakhiani

Det här var ”Techniques to Hit Your Top 3 Goals Faster” den första videon jag såg med Vishen Lakhiani, grundare av Mindvalley. Jag tyckte den var så inspirerande och lockande och jag älskar tonläget och värmen. Jag tror att det är så vi ska börja när det är riktigt tungt, ta det första steget, det som känns lockande. I takt med att man får upp sin energi, ökar hälsan och minskar det sjuka, får man kraft att ta sig an vad det nu är man behöver möta. Jag tror att en av orsakerna till att man blir sjuk är just att man – i regel omedvetet – använder energi för att inte möta alla delar av sig själv.

Energier attraherar

I mitt förra inlägg skrev jag någon rad om energier, att jag trodde att när vi öppnar oss för saker, upplevelser, människor, så kommer det mer av det vi eftersträvar i vår väg. Universum hjälper oss. Jag kollade på Jeffrey Allen, som sa precis det här! Han berättade också om hur han hade lärt sig att känna sin energi och notera hur han påverkades av andra och hur han kunde påverka energin hos andra. Han pratar om hur energilagarna är helt andra än den materiella världens lagar, att energi är frekvenser. Jag är så otroligt tilltalad av det här, och det är så spännande att lära sig mer. Jag märker också att jag bara genom att hålla handen på hjärtat och känna in mig själv, faktiskt närmar mig att kunna välja min reaktion. Det känns som att friheten närmar sig, men jag har begränsande, undermedvetna och medvetna föreställningar som jag ännu skulle vilja göra mig av med. En del har jag redan släppt, men inte alla. Det är något som skaver ännu och jag hoppas kunna släppa det snart.

Vad vill du förändra?

Hur mår du just nu? Är du på den plats du vill vara – fysiskt, själsligt, tankemässigt, emotionellt, ur ett andligt perspektiv? Vilken fråga fångar dig? Var skaver det? Eller vad lockar? Om du vill förflytta dig från där du är nu, behöver du göra något annorlunda än hittills. Börja med vad som helst, en fika med en ny person, ett telefonsamtal om ett helt för dig nytt ämne, en bok du inte alls tilltalas av eller en bok du verkligen tilltalas av – öppna dig och både känn och tänk att du öppnar dig, att du gör dig mottaglig. Eller googla något helt nytt – ”energi healing” till exempel? Eller ta hjälp av Vishen Lakhiani och de sex stegen i meditation som pratar om i den här videon. Eller testa att lyssna på ljudmeditationer, som den här theta-meditationen för att få hjälp med sömnen. Vi har en enorm kraft i oss, men vi lägger krokben för oss själva när vi tror att vi kan komma åt hela oss själva med enbart medvetet tänkande. Vi behöver engagera kroppen – kanske träna, kanske testa restorative yoga, kanske helande rörelser eller kanske du ska börja med andningen och testa t ex Wim-hof-metoden.

”Being human is messy /…/ Being human is also magical…there is something within you, I like to call it the still inner voice/…/ Sit still. Listen to this inner voice. We all have it. We are all made of the same stuff. /…/

Vishen Lakhiani.

Miss Connection