Sexuell dysfunktion efter SSRI: Att ge etisk och traumainformerad vård

0
360

Mad in Canada, 2022-05-26

Tisdagen den 28 juni arrangerar kanadensiska organisationen för socialarbetare, BC Association of Social Workers, ett webbinarium om sexuell dysfunktion vid och efter använding av antidepressiva läkemedel. 

Sexuell dysfunktion efter SSRI (Post SSRI Sexual Dysfunction, PSSD) är ett mycket stigmatiserat, understuderat och underrapporterat sexuellt hälsoproblem. PSSD är en försvagande och ofta permanent störning som uppstår efter användning av SSRI- och SNRI-läkemedel och kännetecknas av en förlust av sexuell känsla och funktion. PSSD är känt för att allvarligt påverka relationer och livskvalitet och har lett till självmord.

Alla vårdgivare måste vara medvetna om PSSD och de mångfacetterade konsekvenser som detta tillstånd har för människors liv, relationer och välbefinnande. Socialarbetare kan spela en central roll när det gäller att öka medvetenheten om PSSD och avstigmatisera tillståndet.

Läs mer om och anmäl dig till webbinariet (engelska) >>