Gratis webbseminarium: Berättelser om nedtrappning av “antipsykotika”: abstinens eller återfall?

0
358

Människor berättar om återfall och abstinens när de minskar sin antipsykotiska medicinering.

Registrera dig här: Berättelser om nedtrappning av antipsykotika: abstinens eller återfall? Biljetter, ons 9 jun 2021 kl 14:00 | Eventbrite Evenemanget är på engelska.

Det finns en ökande medvetenhet om svårigheterna med att sluta med psykiatriska läkemedel, där “antidepressiva” läkemedel får mycket uppmärksamhet inom forskning och tjänster. Effekterna av att sluta med “antipsykotika” har undersökts mindre väl, och svårigheten att se skillnad mellan abstinensbesvär och återfall kan leda till förnyad förskrivning eller att doserna ökas.

Syftet med evenemanget är att utforska skillnaden mellan abstinens och återfall utifrån människors egen upplevda erfarenheter.

Professor Joanna Moncrieff kommer att presentera evenemanget. Dr Mark Horowitz, expert på nedtrappning av psykiatriska läkemedel, kommer att diskutera den senaste forskningen inom området område, och en panel bestående av brukare och vårdpersonal kommer att delta i en livlig diskussion om deras olika erfarenheter.

Första timmen kommer att ägnas åt föredrag och paneldiskussion, och därefter kommer det att finnas en halvtimme för frågor från publiken. Samtal och utbyte av erfarenheter kommer att uppmuntras under chatten.

För mer information om eventet, se här. (engelska)

Inlägget får delas fritt.