Psykofarmaka är inte alls som antibiotika

1
201

Aftonbladet, 2021-04-15

SLUTREPLIK av Carina Håkansson. Emelie Mary Olsson skriver den 9 april replik på min artikel om den utbredda medikalisering som pågår. Att svara på hennes högst personliga vittnesmål låter sig inte göras, mer än att det gläder mig att hon funnit ett ljus i tunneln med hjälp av diagnostik och psykofarmaka.

Jag är väl medveten om att många, liksom hon upplever sig hjälpta av både diagnoser och psykofarmaka.

En sak måste jag dock kommentera, det är inte rimligt att jämföra antibiotika med psykofarmaka av de skäl jag nämner i tidigare inlägg:

De allra flesta tillstånd som föranleder antibiotika kan påvisas i kroppen med hjälp av blodprover eller / och röntgen. Så är inte fallet med de allra flesta tillstånd som ligger till grund för psykofarmaka.

De senare är baserade på subjektiva observationer och symptombeskrivningar. Både erfarenhetsbaserad kunskap och forskning visar på att det inte är oväsentligt vem den professionella hjälparen är, det gäller även läkare.

Läs hela artikeln här.

1 COMMENT

  1. Bra gjort Carina! Det är bra att du skriver repliker och engagerar dig! Fler sådana som dig behövs!

    Håller, så klart, med om att det inte går att jämföra psykofarmaka med antibiotika. Det senare tycker jag ofta har en klar funktion att fylla, och jag åt senast antibiotika en vecka nu i vintras, med grymt bra effekt, vilket jag är tacksam för. 1 vecka, eller som jag max ätit antibiotika, 3 månader, är ju ingenting, och inte heller någonting om man jämför biverkningar. med psykofarmaka.

    Tycker att man lite förminskar och/eller osynlliggör både sig själv och andra, om man jämför psykofarmaka med nästan någon annan läkemedelsgrupp.