Har någon blivit genuint hjälpt av psykiatrin?

1
214

Göteborgs-Posten, 2021-03-19

Stort fokus i medias rapportering är och har under senare år varit att peka ut och rättfärdiga psykiatriska diagnoser, skriver ”EffBe”.

Stort fokus i medias rapportering är och har under senare år varit att peka ut och rättfärdiga psykiatriska diagnoser. Sådana diagnoser är ingången till behandling antingen på vårdcentral eller på psykiatrisk klinik.

Själv är jag årsrik – pensionär – men har under mitt långa liv kommit i kontakt med många personer som har haft erfarenhet av psykiatrin och psykiatriska vårdmetoder. Det kan ha varit bekanta och vänner som tagit hjälp därifrån. Oväntat nog kan alla säga att deras erfarenheter av psykiatrin har varit negativ.

Läs hela artikeln här.

 

1 COMMENT

  1. Bra att ni tar med insändare från tidningar(oavsett vilken) här på madinsweden!

    Tänkvärt och viktigt det som insändaren har att säga.
    På den andra fråga som ställs i insändaren: Och varför envisas media med att vara så tyst om dessa ”skandaler”?, så vill jag svara, att det kan bero på flera orsaker: 1, att myndigheters riktlinjer inte får kritiseras, experter och ämbetsmän har garanterade livstidsuppdrag långt borta från verkligheten. 2. att det inte är lika bra scoop-material för journalister som vill göra sig ett namn och marknadsföra sig som “bra” journalister. 3. Att läkare(alltså psykiatriker) alltid anses förtjäna behandlas med silkesvantar, 4. Samhället bygger på att mänskor ska känna sig rädda för att hamna utanför, men när dom väl är utanför får det inte uppmärksammas för stort eller för mörkt, utan då tas bara “Positiva” exempel upp, så som t.ex. “lena var hemlös, nu ARBETAR hon som lastbilschaufför”.