Psykiatrins krig av Stefan Bergström

1
92

Har förståndets kontroll men
i en annan tid, kunde jag varit
steril. Enligt lagen så hade dom
inte så mycket att välja på.

Tänker på alla som kallades
sinnesslöa, vad kunde dom
göra? De tvingades till det då,
fanns ingen hjälp att få.

Det är en sorglig del av psykia-
trins historia, inte för att jag
vill ge dagens en gloria. vi har
mer kraft, ska inte förlora.

Stefan Bergström

Previous articleÄr antidepressiva medel antidepressiva?
Next articleWebinar om psykiatriska diagnoser
Jag heter Stefan Bergström är 51 år, har levt med panikångest, PTSD och kvävningsfobi sen jag var liten. Har självmedicinerat min psykiska ohälsa med katastrofala resultat. Jag har varit fri från detta i över tre år nu. livet går upp och ner men jag lärt mig att hantera det. Min dröm är att få hjälpa andra med psykisk ohälsa, ingen ska behöva lida i ensamhet.

1 COMMENT

  1. En bra dikt till! Finns en ganska lärorik dokumentärserie på sveriges radio om hur “sinnesslöa” behandlades i Sverige för inte så länge sedan. Kan rekommenderas, och rätt bra avkoppling ibland att lyssna (och inte titta) på dokumentärer.