Psykiatrin gör utredning efter fallet Emma

0
118

Sveriges Radio, 2019-08-29

Efter fallet Emma har psykiatrin i Värmland gjort en större utredning för att något liknande inte ska hända igen.

Emma blev tungt och felaktigt medicinerad i tio år för bipolär sjukdom när hon egentligen hade adhd. Efter P4 Värmlands granskning har Region Värmland reagerat.

– Det här är ett extraordinärt fall som man tagit till sig och psykiatrin har gjort väldigt stora utredningar om det här och gjort riskbedömningar och kontrollerat rutiner, säger Eva Julin Dombrove, regionråd (L) och andra vice ordf i hälso och sjukvårdsnämnden.

I ljudklippet intill kan du höra vad regionrådet säger om de svårigheter som flera psykiatripatienter som P4 Värmland intervjuat upplever med att få samtalsterapi och en grundläggande psykiatrisk utredning.

Läs mer och lyssna på hela reportaget här.