Inte längre opsynliga – en kunskapssammanställning av patienternas upplevelser av psykiatrin

0
232

Sedan 2019 har föreningen Psynlighet samlat in vittnesmål från unga patienter om missförhållanden inom psykiatrin. Nu ska vittnesmålen bli till en kunskapssammanställning till beslutsfattare och vårdgivare inom psykiatrin.

Projektet ”Inte längre opsynliga”, drivet av den ideella föreningen Psynlighet, ska analysera och sammanställa vittnesmål från unga patienter inom psykiatri till ett kunskapsunderlag som ska kunna användas av beslutsfattare, vårdgivare och forskare. Det handlar om cirka tusen vittnesmål som sedan 2019 har kommit in till föreningen. Kunskapsunderlaget ska efter analys och färdigställande spridas till beslutsfattare och vårdgivare inom psykiatrisk vård.

Fakta om projektet

Projektet ”Inte längre opsynliga” drivs av den ideella föreningen Psynlighet, med stöd från Allmänna Arvsfonden. Syftet med projektet är att skapa en sammanställning av de över 1 000 unika vittnesmål från patienter inom psykiatrin som Psynlighet samlat in via hemsidan Opsynliga.se. Projektet ska analysera och sammanställa vittnesmålen till en rapport som makthavare (politiker, tjänstemän vid myndigheter, forskare och vårdpersonal) kan använda i sitt arbete för att skapa en bättre psykiatrisk vård.

Vill du lämna ditt vittnesmål?

Har du varit patient inom psykiatrin de senaste 15 åren och vill lämna ditt vittnesmål så finns det fortfarande möjlighet till detta. Fram till söndagen den 23 februari kl. 23.59 kan du genom opsynliga.se lämna ditt vittnesmål och få dina erfarenheter inkluderade i föreningen Psynlighets kunskapssammanställning.

För mer information och kontakt

Vill du veta mer om projektet ”Inte längre opsynliga”, kan du kontakta projektledaren Simon Dymér på [email protected] . Vill du komma i kontakt med föreningen Psynlighet, så kan du göra det genom e-post på [email protected].