”Fel att medicinera ännu fler för adhd”

0
954

Svenska Dagbladet, 2024-06-19

Fler får diagnosen adhd och förskrivningen av adhd-medicin ökar. Vi bedömer att medicinering av allt större grupper är fel väg att gå, skriver läkarna Herman Holm och Tomas Ljungberg.

Sverige har den högsta andelen diagnostiserade med adhd i Europa och även den högsta förskrivningen av centralstimulerande narkotikaklassade mediciner. Vi har på nära håll kunnat följa denna utveckling. Vi bedömer att denna ”svenska modell” med medicinering av allt större grupper är fel väg att gå, och vill berätta varför.

Läs hela artikeln >>

Previous articleEn epidemi av psykisk sjukdom?
Next articleDen beundransvärda psykiatrin
Mad in Sweden fungerar som ett forum för dem som är intresserade av och vill reformera samhällets syn på och insatser vid psykisk ohälsa. Vi strävar efter en kritisk granskning av gällande hälsoparadigm och en rik mångfald av röster och erfarenheter i ämnet.