Vi måste få stopp på den osorterade strömmen av quick fixes

0
208

Socionomen, 2023-01-26

Vi tycks ha tappat sans, vett och kritiskt tänkande och glömt att förändring på individnivå är svårt utan att ändra den situation och struktur som driver fram beteendet. Det skriver socionomen Åsa Flood Johansson i en debattartikel.

”Alla har glömt” sjöng Towa Carson i Melodifestivalen i slutet av 60-talet. Just nu verkar det som om alla har glömt att våld och psykisk ohälsa inte är något som bara drabbar ett samhälle som en utifrån kommen farsot, likt pandemin. Utan att det är ett tecken på att något har gått snett, inifrån. Men debatten präglas av att det är något som har kommit, bara så där, och nu måste vi snabbt hitta en lösning som funkar, en medicin som ska lösa problemet utan vidare analys av orsakerna. Det som impliceras är dock att brottsligheten är något som vi har importerat utifrån.

Läs hela artikeln >>