Läkare anmäls – läkemedelslistan “grotesk”

1
276

Dagens Medicin, 2022-08-22

En läkarkollega reagerar på att mängden läkemedel som skrivits ut till en och samma psykiatripatient är ”grotesk”. Patienten hade flera gånger varit inlagd för avgiftning, men hade under fyra år ordinerats allt fler mediciner.

Nu har den ansvariga läkaren anmälts av sin egen chef, rapporterar Sydsvenskan. Vissa patienter har ordinerats att ta uppemot tio olika antidepressiva läkemedel på samma gång.

Enligt anmälan till Inspektionen för vård och omsorg har läkaren på Skånes universitetssjukhus regelbundet skrivit ut stora mängder beroendeframkallande mediciner till sina patienter. Nästan 80 procent av läkarens patienter har fått bensodiazepiner.

Läs artikeln >>

1 COMMENT

  1. Läkaren får en tillsägelse, ett aja-baja, och kan sedan fortsätta som vanligt, någonstans, förr eller senare. Låter helt galet bara det faktum att 80% av läkarens patienter fått bensodiazpenier utskrivna. Detta samtidigt som det överallt skriks om hårdare tag..