Magnus Huss-mottagningen gör en satsning för äldre patienter och testar kurs i kravlös dans

0
149

Region Stockholm, 2022-05-12

Magnus Huss-mottagningen gör en satsning för äldre patienter och testar nu en kurs i kravlös dans. Dansen hålls i samarbete med Balettakademin och Kompetenscentrum för kultur och hälsa. Balettakademin har under några år arbetat enligt metoden Dans för Parkinson som bygger på att deltagarnas fokus sätts på fantasi, kreativitet, eget uttryck och glädje. Alla ska kunna känna sig välkomna oberoende av dagsform.

Den dans som patienterna från Beroendecentrum får ta del av påminner om Dans för Parkinson men anpassas efter målgruppen och av danspedagogen Åsa N Åström. Åsa är utbildad i metoden Dans för Parkinson och undervisar Magnus Huss patienter en gång i veckan på Balettakademin.

Läs hela artikeln >>