Medicin mot patientens vilja – får skadestånd

1
194

Dagens Medicin, 2022-02-01

Vid minst fem tillfällen fick en patient inom rättspsykiatrin medicin injicerad mot sin vilja. Nu tilldöms han skadestånd, rapporterar Smålandsposten.

Patienten har hävdat att det rör sig om hela 28 injektioner av antipsykosläkemedel som gjorts mot hans vilja. Själv befarade han att medicinen är hälsovådlig och kan förkorta livet, vilket han ska ha påtalat vid varje tillfälle. Han stämde staten eftersom det inte funnits möjlighet att överklaga läkarens beslut.

Läs hela artikeln här.

 

1 COMMENT

  1. Bra. och hoppas fler får hjälp att via JK stämma staten. Tänkte först att det handlade om landet i väst, USA, där ord som rättshaverist inte existerar. 8000 kr i skadestånd var dock väldigt klent. I USA hade man säkert, med rätt resurser och advokat, kunnat få ut mycket mer.

    Jag utgår från att läkarna som gjorde sig skyldiga, ändå kommer behålla sin lön och sitt ämbete livet ut, och att själva stämningen inte rör dom i ryggen.