Läkemedelsverket: Behövs bättre tabletter för nedtrappning av antidepressiva

0
37

Sveriges Radio, 2019-05-10

Många får problem att sluta med antidepressiva eftersom tabletterna är svåra att dela för att få mindre doser.

– Det tog nio månader att sluta med dem, helt och hållet. Då gick jag från 20 milligram till 10 milligram, sen delade jag på 10 milligramtabletten i halvor sen delade jag dem i fjärdedelar sen så tog jag de här fjärdedelarna varannan dag tills jag tillslut kunde sluta helt och hållet, säger Johanna Holmsten som fick problem när hon skulle sluta med antidepressiv medicin.

Men enligt rekommendationer från Läkemedelsverket så ska nedtrappning av antidepressiva ske genom att läkaren och patienten kommer fram till vad som är bäst för hen. Men som det ser ut just nu går inte det eftersom tabletterna ser ut som de gör.

Läs mer och lyssna på reportaget här.