Nollvision för suicid – en dröm att hålla vid liv!

0
62

Equal Stockholm, 2024-02-08

Behåll nollvisionen för suicid – vi behöver den. Som människor. Som sjukvård. Som samhälle.

Lägger nollvisionen för suicid skulden på fel ställe?

Nyligen kunde vi i DN läsa hur en psykiater tar till orda och han verkar inte ha några visioner kvar alls. Eller är det mest ett bra sätt att få uppmärksamhet så det går lättare att sälja den nya boken, Christian Rück är psykiater och professor i psykiatri vid Karolinska institutet?

I en och samma artikel, DN Debatt 2024-01-19 ”Nollvisionen för självmord lägger skulden på fel ställe” har han lyckats blanda ihop korten till en underlig soppa av slutsatser och sin kunskapsnivå till trots så presenterar han sina egna subjektiva sanningar utan någon som helst bakgrund för gemene man att begripa sig på. Det kanske finns en avsikt med det?
Bara man är ansedd inom sitt skrå, har de rätta kontakterna att nå ut i stora media så behöver man inte anstränga sig mer än så här?

Läs hela artikeln >>