Onlinekonferens: Nedtrappning av psykiatriska läkemedel

0
178

Den 20-21 oktober är det dags för onlinekonferens om nedtrappning av psykiatriska läkemedel. Konferensen, som är den tredje i ordningen, arrangeras av International Ibnstiture for Psychiatric Drug Withdrawal (IIPDW).

Så här presenterar IIPDW arrangemanget:

Välkommen till den tredje i vår populära konferensserie, där vi delar med oss av den senaste forskningen, praxis och erfarenheter från hela världen.

Under konferensen kommer vi att titta på hur nedtrappningsprojekten har utvecklats under de senaste tre decennierna, den nuvarande situationen i Storbritannien när det gäller tjänster för säker nedtrappning samt möjliga inriktningar för framtida framsteg.

Konferensen kommer också att behandla primärvårdens, allmänläkares och farmaceuters roll för patienter samt praktiska förslag för att hantera nedtrappning här och nu.

Dessutom kommer vi att titta på hur man kan bygga upp stöd utanför den etablerade vården och göra stödet tillgängligt för alla. Vi kommer även att belysa kreativa sätt att prata om och överleva psykiatriska läkemedel.

Oavsett om du eller en närstående tar psykofarmaka eller om du arbetar med människor som har abstinensbesvär, erbjuder denna konferens praktiskt lärande och reflektioner över helheten inom ett område som utvecklas snabbt.

Om IIPDW

International Institute for Psychiatric Drug Withdrawal (IIPDW) är en icke-vinstdrivande organisation som grundades 2017 och som arbetar för ökad förståelse för nedtrappning av psykiatriska läkemedel samt för bättre tjänster för dem som vill trappa ner eller sätta ut sina läkemedel.

IIPDW är i grunden en grupp experter på nedtrappning av psykiatriska läkemedel med representation från 20 länder över hela världen – och vi växer.

Bland oss finns de som har ätit och slutat med psykiatriska läkemedel eller stöttat andra på deras resa, liksom forskare, sjukvårdspersonal och författare.

Vi stöder såväl forskning som praktikbaserad kunskap för att informera om tjänster, kliniska riktlinjer och policys internationellt.

Den mänskliga rättigheten till informerade val och betydelsen av vänner, familj och stödjande personal vid nedtrappning av psykiatriska läkemedel är centrala för vår arbete.

Program

Klicka här för att ladda ner programmet.

Observera att alla tider är i BST (British Summer Time), vilket är den tid som gäller i Storbritannien. För att kontrollera tiden där du bor, är en användbar webbplats https://dateful.com/time-zone-converter.

Konferensen är uppdelad på två dagar med tre timslånga segment per dag. Det är 15 minuters paus mellan varje segment.

Medverkande

Klicka här för att ladda ner de fullständiga biografierna för alla konferensens talare, i ordningsföljd.

Dela

Klicka här för att ladda ner flygbladet som du kan skriva ut eller dela via e-post eller på sociala medier.

Tipsa gärna vänner, kollegor och familjemedlemmar om denna konferens.

Rabatter

Vi erbjuder 25% rabatt till dem som bor eller arbetar i det globala syd. Vänligen skicka e-post till admin@iipdw.org.

Vi erbjuder grupprabatter på 10%, för grupper mellan 3-10 personer, kontakta oss på admin@iipdw.org.

Vi hoppas kunna erbjuda gratisbiljetter till personer med erfarenhet av psykiatriska läkemedel som för närvarande inte har råd att köpa en biljett. För att begära en gratisbiljett, skicka e-post till admin@iipdw.org.

Anslutningsinformation

Biljettinnehavare kan komma åt konferensen via Eventbrites evenemangssida online vid tidpunkten för evenemanget, för att besöka denna sida måste du vara inloggad på ditt Eventbrite-konto. Du kommer också att få ett e-postmeddelande 10 minuter före start med en Eventbrite-länk.

Om du har problem med att logga in på Eventbrite, kom ihåg att din inloggningsmail kan vara en annan än den som registrerats på din biljett.

Tillgänglighet

Konferensen kommer att innehålla bildtexter på engelska som skapas automatiskt av Zoom, dessa bildtexter har en uppskattad träffsäkerhet på 80%.

Konferensen kommer att spelas in och inspelningen kommer att göras tillgänglig för biljettinnehavare kort efter att konferensen har avslutats.

Om du vill ha en kopia av undertexterna efter evenemanget, vänligen mejla admin@iipdw.org.

Om IIPDW kan göra något för att hjälpa dig att delta, vänligen mejla oss.