Olyckliga i paradiset: Varför mår vi dåligt när allt är så bra av Christian Rück

1
934

Mer än en miljon svenskar tar antidepressiva läkemedel och psykiatriska diagnoser ligger bakom hälften av alla sjukskrivningar. Samtidigt har vi de senaste hundra åren fått ökad livslängd, mer frihet samt ökad jämställdhet och välfärd. Så varför mår vi inte allt bättre?

Psykiatern och forskaren Christian Rück utforskar en av våra allra viktigaste frågor: den psykiska ohälsan i Sverige. Beror ökningen av diagnoser på den svenska ensamheten, skärmarna, på att allt går fortare eller har vi flyttat gränsen mellan friskt och sjukt? Har stressen verkligen ökat och hur uppstod egentligen den för Sverige unika diagnosen utmattningssyndrom?

Olyckliga i paradiset ifrågasätter vedertagna sanningar och inbjuder till både reflektion och debatt.

Fakta om boken

  • Format: Inbunden
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 160
  • Utgivningsår: 2020
  • Upplaga: 1
  • Förlag: Natur & Kultur Akademisk
  • SAB: Do
  • ISBN: 9789127826748

Om författaren

Christian Rück är psykiater och professor i psykiatri vid Karolinska institutet. Olyckliga i paradiset är hans debutbok.

1 COMMENT

  1. Låter intressant, men tyvärr har jag sett många diskussioner och någon bok och film som totalt landat fel i slutsatserna och analysen när det gäller ensamhet. Ska försöka låna och läsa den innan jag uttalar mig för skarpt.