Störningen: ADHD, pillren och det stressade samhället av Katarina Bjärvall

0
107

Sedan 2006 har antalet barn som har en ADHD-diagnos mer än sjufaldigats i Sverige. Och nu ökar ADHD-diagnoserna ännu snabbare bland vuxna. Katarina Bjärvall ser diagnosboomen som en störning inte hos dem som har ADHDutan hos det samhälle vi har skapat.

I Störningen visar hon hur ökad stress och höjda krav på prestationer i skolan, arbetslivet och vården får antalet diagnoser att fortsätta skjuta i höjden. Hon granskar också hur läkemedelsindustrin driver på och profiterar på utvecklingen.

Fakta

 • Format: Inbunden
 • Språk: Svenska
 • Antal sidor: 303
 • Utgivningsår: 2019
 • Upplaga: 1
 • Förlag: Ordfront Förlag
 • Medarbetare: Thunfors, Eric (form)
 • Dimensioner: 220 x 145 x 30 mm
 • Vikt: 464 g
 • SAB: V:oa
 • ISBN: 9789170379796

Om författaren

Katarina Bjärvall är journalist och författare. Hon har tidigare bland annat skrivit böckerna Vill ha mer. Om barn, tid och konsumtion (2005), Var är du? Människan och mobilen (2011) och Yes! Därför köper vi det vi inte behöver (2015).

Sagt om boken

“Det är en viktig och oroande bok Katarina Bjärvall skrivit, och hennes bild av hur besvärliga människor medicineras för att anpassas till systemet mynnar i en hel samhällsdiagnos”. Lars Linder, Dagens Nyheter

“Störningen har de kvaliteter som gör den till ett standardverk om adhd. Den borde läsas av alla berörda: patienter, läkare, psykologer och beslutsfattare inom vårdområdet.” Jan Molin, Socialpolitik