Att vara sjuk idag av Stefan Bergström

2
60

Vakna min vän det är dags att
jobba igen, sjuk nu igen, sluta
och känn.

Omänskligt myndighetsförtryck,
kastar bort människor för minsta
kostnad per styck.

Ingen hjälp finns att få, bara att
gå. den sjuka ska stå, inget att
välja på.

Får Inga svar. Min bror var en
bland dom sjuka, nu har inte
livet kvar.

Vakna min vän det är dags att
jobba igen, sjuk nu igen, sluta
och känn….

Stefan Bergström

2 COMMENTS

  1. Jag gillar denna dikt också, men den är ganska hemsk i sin sanningsenlighet egentligen.
    Jag tänker(spontant), att för att stå ut med sig själv som myndighetsperson måste man nästan vara lite som en kall robot, och ha en grundmurad vilja att lyda order från högre instans samt blint acceptera sin roll som kugge i den ännu större roboten: maskineriet.